Det vilda alfabetet

  • 175 kr

En klassisk ABC-bok med verser på rim som handlar om djur.

Artikelnummer: 7149
Dela

Det vilda alfabetet handlar om djur, men är också en klassisk ABC-bok med verser på rim till varje bokstav.

För varje bokstav som presenteras, möter du också ett djur som finns i den svenska naturen. Vissa är välkända, andra är kanske nya  bekantskaper, men alla är spännande på sitt sätt.

I Erik Kohlströms tidlösa akvarellmålningar visas djuren i ögonblicket lodjuret som hoppar över stenblock, uttern som åker kana i snön och näbbmusen som slåss med en spindel.

Det vilda alfabetet presenterar dig för både alfabetet och vårt vilda djurliv. En klassisk ABC-bok och faktabok i ett, som väcker lusten att upptäcka både språket och naturen.

Erik Kohlströms mormor och andra vuxna lärde honom glädjen i att utforska och vara nyfiken. Det är en bra lärdom, kanske den bästa av alla. Han hoppas att barn som läser Det vilda alfabetet ska känna samma lust och kanske också börja dra i sina föräldrar. Pappa, pappa, tror du att vi skulle  kunna se en räv på riktigt?

Erik Kohlström (1983) är biolog och frilansande illustratör. Erik har tidigare arbetat som reporter på Naturmorgon i P1 under ett antal år och jobbar nu med naturvägledning och pedagogik på Naturum Vattenriket i Kristianstad.

Det vilda alfabetet är hans debutbok.

59 sidor