Ett vildare liv: en bok om det vildas återkomst

  • 95 kr

​I boken Ett Vildare Liv skildrar Magnus Lundgren och Staffan Widstrand naturens mångfald från världens hav till höga berg och Rewilding-området Lappland.

Artikelnummer: 35408
Dela

Årets Pandabok 2018!
Juryns motivering lyder: "Författarna tar oss med på en europeisk odyssé med en rad exempel på hur det vilda kan komma tillbaka och att mycket mer än vi anade faktiskt är möjligt. Boken bjuder på fantastiska bilder från atlantiska havsdjup till våra egna fjäll, från solstekta slätter till frodiga lövskogar.
"Ett Vildare liv" är en magnifik hyllning till vår egen och övriga Europas natur som vi läser med både förundran och genuin glädje".

Hur kan vi få mer av det vilda att komma tillbaka i våra liv, för både människans och den biologiska mångfaldens skull?

Med färska, positiva exempel från ett antal platser i Europa och i Sverige, tar författarna oss med till naturens mångfald på en rad spännande platser, alltifrån havens djup, ända upp i våra höga berg.  Rewilding-området Lappland är ett av exemplen.

I texterna blandas "på-platsen-känsla" med många nya och underhållande fakta som hittills varit mer okända. I en lättläst och ledig samtalston förs nya resonemang kring naturen, relevanta frågor ställs och läsaren uppmanas att tänka efter själv.

Ett Vildare liv är en inspirerande bok av fotograferna och författarna Magnus Lundgren och Staffan Widstrand.  Med hjälp av ett mycket starkt bildmaterial, huvudsakligen från författarna själva, kompletterat med ett eliturval från Wild Wonders of Europes omfattande bildarkiv, utvecklar författarna sina tankar under temat "rewilding" - om hur ett Vildare Liv är och kan bli möjligt.

Inbunden, 224 sidor. Mått