Konsten att flytta till landet

  • 195 kr

Följ med på ett lantligt äventyr bland dammkräftor, luriga hjortar, potatisproblem och hungriga hönor. Men också en lite lugnare värld alldeles runt hörnet.

Artikelnummer: 651411
Dela

Vi är många som delar drömmen om ett liv på landet. Anders Möller tog steget från storstaden när han hittade den lilla gården Larslund i  slutet av en sörmländsk grusväg. Ambitionerna var stora. Som en modern Thoreau skulle han leva av det jorden på de egna ägorna gav. Han läste på och gjorde beräkningar, planterade en stor äppelodling, fyllde det gamla hönshuset med nya befjädrade hyresgäster, satte plogen i marken och anlade till och med sin egen Walden pond med kräftor. Allt under bästa vännen och tiken Pumahs emellanåt misstänksamma överseende. 

Men ganska omgående började motgångarna och missödena att hopa sig.  Att-göra-listan med självpåtagna måsten tycktes växa mer okontrollerat  än ogräset ute i odlingarna. De ljuva kvällarna på verandan blev snart sömnlösa nätter med tankar som bara snurrade. Var det verkligen detta liv han hade tänkt sig när han lämnade stressen i stan? Var vår samtids  många drömbilder av livet på landet bara fantasier, eller kunde han finna ett realistiskt sätt att bli lantbo? 

Konsten att flytta till landet är en personligt berättad guide för alla landetdrömmare. Lika delar essä och Pettsonbok för vuxna som en användbar handbok för alla semestertorpare och hågade långpendlare och för alla dem som leker med tanken på att bli helt självförsörjande. Genom sina filosofiska  funderingar och praktiska tips vill Anders Möller inspirera andra som är  på väg att ta det steg han själv tog. Men han passar också på att punktera en och annan orealistisk och tv-programsglimrande drömbubbla kring det ljuvliga men ofta slitiga och skitiga projekt det är att lämna storstaden för landet. Genom att generöst dela med sig av sina egna överentusiastiska nybörjarmisstag ger han alla läsare ett lustfyllt  försprång när de är redo att ta sitt eget första steg.

Följ med till Larslund och ett lantligt äventyr bland dammkräftor och guldfiskar, luriga hjortar och likaledes lömsk kirskål, potatisproblem och hungriga 10-wattshönor som spräcker alla kalkyler för en hållbar hushållsekonomi. Men också en lite lugnare värld alldeles runt hörnet med lagom nära grannar man inte bara hälsar på utan också delar en genuin känsla av sammanhang med, en plats med krispigt daggfriska morgnar precis utanför sovrumsfönstret, en tystnad som är ren balsam för själen och stjärnklara nätter som du aldrig får uppleva i ljusföroreningarnas storstäder.
Kort sagt livet på landet när drömmen på gott och ont blir verklighet.

Följ med på ett lantligt äventyr bland dammkräftor, luriga hjortar, lömsk kirskål, potatisproblem och hungriga 10-wattshönor som spräcker alla kalkyler för en hållbar hushållsekonomi. Men också en lite lugnare värld alldeles runt hörnet.

200 sidor. Mått 14,5 x 22,5 x 2,2 cm