Nordens fjärilar : En fälthandbok

  • 325 kr

Beskrivningar av alla 152 arter dagfjärilar och bastardsvärmare man kan se i Norden med över 600 pedagogiska fotografier.

Artikelnummer: 49460
Dela

Nordens fjärilar är en heltäckande fälthandbok över alla dagfjärilsarter som kan ses i Sverige och övriga Norden. Boken, som är en kraftigt reviderad upplaga av den lovprisade Svenska fjärilar, innehåller nu fullödiga beskrivningar av alla 152 arter dagfjärilar och bastardsvärmare man kan se i Norden. Totalt innehåller boken över 600 pedagogiska fotografier. Alla fjärilar är fotograferade i sin naturliga miljö. Vingarnas ovan- och undersidor visas och om hanen och honan inte är lika visas båda. Överskådliga kartor visar varje arts aktuella utbredning och tydlig grafik redogör för olika arters flygtider. Nordens fjärilar är ett standardverk för alla som är intresserade att veta mer om våra vackra och fascinerande dagfjärilar.

 "Detta är mer än bara en ny upplaga, det här är en helt ny bok  med extra allt jämfört med föregångaren. Den här fältguiden är Fågelguidens  motsvarighet inom fjärilsskådandet med samma konsekventa pedagogiska upplägg. En bok man får svårt att klara sig utan, om man vill skåda  dagfjärilar." (Vår Fågelvärld 3/2019).

"Det här är en av de fältguider som jag gillar allra allra bäst. Bo Söderström är från början fågelskådare, så han har gjort en skåda-fjärilar-bok från början... Plötsligt börjar han skåda med kikare, kollar hur de flyger och tar upp viktiga fältkännetecken... Jag gillar skarpt upplägget."  (Didrik van Hoenacker, jourhavande biolog Naturhistoriska riksmuseet)

"En  fantastisk bok att bläddra i... Ett måste för alla som fascineras av  dagfjärilar... Bildmaterialet är i särklass...Tilltalande även för de  som inte är riktiga artnördar." (Yrfän 2/2019)

Utgiven
272 sidor