Så hjälper du djuren i din trädgård

  • 175 kr

224 sidor med inspirerande idéer, praktiska råd och fascinerande fakta hur du får biologisk mångfald i din träd­gård och hjälper vilda växter och djur.

Artikelnummer: 93850
Dela

224 sidor med praktiska råd och fascinerande fakta och rikt illustrerad med teckningar och foton.

Fler humlor och bin i din trädgård!

Öka den biologiska mångfalden i din träd­gård och hjälp det vilda växt- och djurlivet. Alla som äger en trädgård kan göra skillnad och denna innehållsrika bok visar hur med hjälp av inspirerande idéer. Här presenteras över 100 frågor och svar på hur du kan tänka kring möjligheterna i din trädgård.  

Här finns svar på frågor som:
Hur anlägger jag en naturdamm?  Var placerar jag bäst en fågelholk?  Borde jag ha ett bihotell?  Kan jag odla utan kemikalier?  Vilka  blommande växter lockar pollinerare? Hur kan jag hjälpa igelkottarna?  Är larver bra? Är alla träd lika bra för djurlivet? Vad gör spindlar för nytta? Ska jag mata fåglarna året om? Var bor humlorna?

Författare: Helen Bostock och Sophie Collins                                    
Översättare: Håkan Elmqvist och Kicki Elmqvist

Helen Bostock är rådgivare i trädgårdsfrågor vid Royal Horticultural Society  med många års erfarenhet. Sophie Collins har författat drygt 20 böcker. Håkan och Kicki Elmqvist har lång erfarenhet av att översätta naturböcker och anpassat boken till svenska förhållanden. Båda har bakgrund som lärare. Håkan är även biolog och expert på fjärilar.